Kleine acties

Welke kleine acties kan je doen om geld op te halen voor de Samenloop?

Word verkoper

Ben je goed in taarten bakken of een wonder in de keuken? Of ben je handig met een zaag of houd je van knutselen? Bedenk een (zelfgemaakt) item dat je kan verkopen. Je kan er mee inspelen op een feestdag of jaargetijde om het actueel te maken.*

Een paar ideeën:

• Hartjes van zeep voor Valentijn of Moederdag

• Oliebollen met oud en nieuw

• Zelfgebakken speculaas in december

• Naambordjes of huisnummers, op verzoek en gepersonaliseerd

• Paaseitjes in het voorjaar

• Bloembollen of bloemen

• Taart of cakes voor verjaardagen

Hoe? Kijk of je je kan laten sponsoren door een plaatselijke winkel of leverancier. Of vraag of familie of vrienden je willen helpen door bijvoorbeeld mee te helpen met verkopen, bezorgen of maken.

Hoe krijg je klanten? Vraag via social media of WhatsApp of vrienden, familie en collega’s een item van je willen kopen. Werk met inschrijving, zodat je weet hoeveel items je nodig hebt en je niet met zo min mogelijk onverkochte voorraad blijft zitten.

KWF/Samenloop menu

Hoe mooi zou het zijn als de plaatselijke horeca een speciaal Samenloop menu kan aanbieden? Of een Samenloop arrangement. Uiteraard gaat een gedeelte van de prijs naar de Samenloop.

Maak met de horeca afspraken over de inhoud van het menu, de looptijd en over de afdracht. Kondig het menu aan via social media, de plaatselijke krant en met een mooi bord voor de deur of een poster voor het raam.

Samenloop armbandjes

Maak, of koop, armbandjes in de Samenloop kleuren en verkoop deze. Fysiek en online.

Leuk: maak met een team gezellig zelf armbandjes en verkoop deze. Voor extra teamgevoel!

Raadspelletjes

Je kent ze vast wel van die ‘hoeveel pepernoten/knikkers/paaseitjes’ zitten er in deze pot. Het enige dat je nodig hebt is een grote glazen pot (met deksel) en natuurlijk een flinke hoeveelheid inhoud. Of maak bijvoorbeeld een deal met de lokale autogarage: hoeveel ballonnen zitten er in deze auto?

Zet de pot in je Samenloop stand of bij een ondernemer. Ernaast een flyer met uitleg.

Denk aan: looptijd van de actie, wat is er te winnen (prijzen van lokale ondernemers bijvoorbeeld) en hoe de uitslag wordt gecommuniceerd.

Deel de actie op je/de social media kanalen en vraag zo meer bekendheid voor je actie en voor de Samenloop.

Zolder of garage verkoop

Ruim de zolder of garage op en verkoop deze spullen. Denk bijvoorbeeld aan de vrijmarkt op Koningsdag of een lokale rommel- of boekenmarkt. Je kan ook een oproep doen voor specifieke spullen die je wil verkopen. Maak kenbaar wat je zoekt, waar en wanneer mensen de spullen kunnen inleveren, in welke staat ze moeten zijn en wanneer de verkoop is.

Hang posters op bij de lokale ondernemers en op het prikbord in de supermarkt om zo aandacht te vragen voor de actie. Je kunt je verkoop nog uitbreiden door unieke of specifieke spullen van lokale ondernemers aan te bieden.

*We gaan ervanuit dat je je houdt aan de maatregelen van het RIVM. Organiseer alleen een actie als het veilig en binnen de regels mogelijk is.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)