Inschrijven als deelnemer, team captain of als heel team

Inschrijven doe je als volgt:

Je kunt je inschrijven bij een team dat al bestaat, een nieuw team beginnen of je individueel inschrijven (bij de laatste variant kan de organisatie jou bij een team indelen).

Je kunt een team in één keer inschrijven en betalen. Dit is erg handig voor het inschrijven van een heel bedrijventeam waarbij het bedrijf een factuur ontvangt voor de eigen administratie.

Je kunt ook alvast een team aanmelden en jouw beoogde deelnemers later zelf laten inschrijven bij jouw team.

Begin in alle gevallen bij stap 1.

1. Ga naar https://samenloopvoorhoop.nl/

2. Klik rechtsboven op 'Doe mee'

3. Klik op 'Als deelnemer', ook als jij je als team captain gaat inschrijven.

4.

A. Kies 'Bestaand team' als je je bij een specifiek team wilt voegen.

B. Of kies 'Nieuw team' als je een team wilt starten, ongeacht of jouw team al compleet is of nog niet.

C. Of kies 'Nog geen team' als jij je individueel inschrijft.

A. Bestaand team.

Selecteer het team waar jij je bij wilt voegen, vul jouw gegevens in en klik op Verzenden.

B. Nieuw team.

Team compleet

Kies voor 'Ja, ik meld mijn complete team aan' als je alle namen en e-mailadressen van al jouw teamleden paraat hebt.

Vul jullie teamnaam in en de facturatiegegevens. De velden met een * zijn verplicht. Klik op 'Volgende stap.

Op de volgende 'pagina vul je de gegevens van alle deelnemers in. Vink bij de Team captain aan dat hij/zij team captain is.

Klik daaronder op het plusje om steeds de volgende deelnemer in te vullen. Rechts boven zie je jouw 'winkelmand'.

Als alle deelnemers zijn ingevuld, klik je op 'Volgende stap'.

Check alle gegevens. Klik op het potlood om wijzigingen door te voeren of klik op de prullenbak om een deelnemer te verwijderen.

Klik vervolgens op 'Betalen' om voor alle deelnemers in één keer te betalen. De factuur ontvang je automatisch per mail.

Kies de betaalmethode en volg de instructies.

Alle ingeschreven deelnemers ontvangen hierna elk een mail met het verzoek tot het aanvullen van zijn/haar gegevens en het verzoek om akkoord gaan met het deelnemersreglement.

Team nog niet compleet

Als je jouw team alvast wilt starten en pas daarna deelnemers bij jouw team wilt trekken, kies je voor 'Nee, mijn team is nog niet compleet'.

Na het inschrijven van jou zelf als team captain kun je vrienden/familie/collega's uitnodigen om zich bij jouw team in te schrijven, dat doen zij dan via Deelnemer>Bestaand team.

Voor de team captain; account activeren

De mail die je vervolgens ontvangt bevat een link om jouw account als teamcaptain te activeren, het advies is om dit zo snel mogelijk te doen.

Let op: check ook je spam folder.

Hiermee krijg je een overzicht van de aanmeldingen van jouw teamleden en kun jouw team beheren. Je kunt de rechtstreekse link naar jullie aanmeldpagina delen met potentieel nieuwe deelnemers om zich bij jouw team te voegen. Zij vullen zelf hun gegevens in en betalen hun inschrijfgeld.

In de mail die je ontvangt staan je gebruikersnaam en een link waar je op kunt klikken om je account te activeren. Als je op deze link klikt, kom je op een pagina waar je zelf je wachtwoord kunt instellen, je gebruikersnaam wordt hier ook nog een keer herhaald.

Je voert je wachtwoord twee keer in en klikt dan op de knop ‘Activeer mijn account’.

Je wachtwoord dient aan het wachtwoordbeleid van KWF te voldoen, dit houdt in dat je wachtwoord aan de volgende richtlijnen dient te voldoen:

Wachtwoorden bestaan uit minimaal 8 karakters, en bevatten tekens uit minimaal 3 van de onderstaande 4 groepen:

  • Hoofdletters
  • Kleine letters
  • Cijfers
  • Speciale tekens

Een wachtwoord mag niet gelijk zijn aan de gebruikersnaam

Als dit gelukt is kom je op de volgende pagina, hier kan je direct naar je inlogpagina gaan waar je je team(s) en deelnemers kunt zien.

Inloggen

Als je naar www.samenloopvoorhoop.nl gaat kom je op de homepage van Samenloop. Hier vind je rechts bovenin naast het zoekveld een knop Inloggen.

Als je hierop klikt kom je op een inlogveld, waar je je gebruikersnaam en wachtwoord invoert. Als je vervolgens op de knop ‘Inloggen’ klikt, kom je bij je eigen team(s). Hier kan je diverse activiteiten uitvoeren t.a.v. je team(s) en deelnemers.

Team captain overzicht

Zodra je op ‘Inloggen’ hebt geklikt kom je op het volgende scherm, je zogenaamde teamcaptainsoverzicht.

Als je op een van de paarse pijlen klikt rechts van de teamnaam, kan je de teamleden (deelnemers) van het betreffende team zien. Ook vind je in dit scherm de link die je naar nieuwe teamleden kunt sturen via email, WhatsApp of sms. Nieuwe teamleden vertalen we hier in deelnemers die zich nog moeten aanmelden via de tool. Als je ze deze link stuurt, landen ze direct op de juiste aanmeldpagina en dienen zij alleen nog het juiste team te selecteren als ze zich inschrijven als teamlid.

Nieuw team aanmaken

Als je een nieuw team aan wil maken of een team wil splitsen, kan je hiervoor de knop ‘+Nieuw team’ voor gebruiken. Je bent dan automatisch ook weer teamcaptain van het nieuwe team dat je hier aanmaakt.

Wij raden aan om teams uit ongeveer 15-20 deelnemers te laten bestaan, indien het deelnemers aantal veel groter wordt per team, raden wij aan om te splitsen. Je kan dan hier een nieuw team aanmaken met dezelfde teamnaam met bijvoorbeeld een 2 erachter, in dit voorbeeld zou dat dan ‘Jippie jippie 2’ zijn. Ook hier zit weer een valaidatie op het veld om te checken of de teamnaam uniek is. Indien dit uniek is, licht de knop ‘Aanmaken’ op en kan je het nieuwe team aanmaken. In het volgende stukje leggen we uit hoe je dan deelnemers van het ene naar het andere team kan verplaatsen.

Deelnemers verplaatsen

Als je deelnemers selecteert (aanvinkt) in je teamoverzicht, kan je verschillende dingen met ze doen. Een daarvan is deelnemers verplaatsen naar een ander team, je kan dit voor meerdere deelnemers tegelijk doen. Zodra je een deelnemer of meerdere deelnemers geselecteerd hebt, licht de knop ‘Verplaatsen naar’ op.

Als je op de knop ‘Verplaatsen naar’ klikt, verschijnen je overige teams. Je kunt dan op het team klikken waar je de deelnemer(s) naar wilt verplaatsen. De deelnemer(s) wordt nu automatisch in het gekozen team geplaatst. Je krijgt de melding ‘Het is gelukt’ en je ziet de deelnemer niet meer in het eerdere team staan. Je kan de geselecteerde deelnemers maar naar één team verplaatsen. Als je deelnemers naar verschillende teams wilt verplaatsen, dien je dit in aparte selecties te doen.

Uitloggen

Als je klaar bent met je sessie als teamcaptain, kan je uitloggen door middel van het klikken op de ‘Uitloggen’ knop rechtsboven in de pagina.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)