Tips en ideeën voor het begeleiden van teams

Wegwijzer voor teams

Als je eenmaal een team of teamcaptain hebt gevonden kun je ze de link naar informatie voor deelnemers sturen. Personaliseer en verstuur daarnaast ook deze Wegwijzer voor teams! Zo kun je je teams goed op de hoogte brengen van de informatie die ze nodig hebben.

Teams helpen om geld in te zamelen  

Iedereen die meedoet aan SamenLoop voor Hoop betaalt € 15 inschrijfgeld, gelijk bij aanmelding via de registratietool. Uit ervaring weten we dat het haalbaar is dat elke deelnemer minimaal € 100 inzamelt. Hier vind je veel tips en inspiratie om geld op te halen.

Tip: stimuleer teamleden om een actiepagina aan te maken op het SamenLoop-actieplatform. Met een actiepagina kunnen ze online donaties ontvangen en kunnen mensen hen sponsoren met een eigen inzamelingsactie. De teamcaptain kan een actiepagina aanmaken, vervolgens kunnen de overige teamleden een subactie aanmaken door te klikken op ‘ik wil meedoen’ op de actiepagina van de teamcaptain. De opbrengst van zo’n actie wordt dan opgeteld bij het totaal van het team. Handig én leuk. Hier vind je de handleiding voor het aanmaken van een actiepagina.

Organiseer teamcaptainbijeenkomsten 

Organiseer drie tot vijf teamcaptainbijeenkomsten vóór de SamenLoop en plan een teamcaptainmoment tijdens de SamenLoop. Informeer teamcaptains tijdens deze bijeenkomsten over: 

  • Waar SamenLoop voor staat.
  • De organisatorische details van de SamenLoop. 
  • Het werk van KWF Kankerbestrijding en kanker als ziekte. 
  • Tips om geld in te zamelen. 

De bijeenkomsten zijn perfect om de teamcaptains te motiveren, te ondersteunen bij vragen en om successen te delen. Laat teams aan het woord om andere teams te inspireren met hun ervaringen en verhalen.

Lees hier hoe je deze avonden organiseert!   

Bouw een goede band op met teams en teamcaptains 

  • Licht acties van teams uit via social media.
  • Bedank de teams na het evenement met een klein presentje.
  • Bedank alle deelnemers met een slotfeest.
  • Roep een aanmoedigingsprijs in het leven voor het team met het leukste thema.

Tip: Zorg dat er op de SamenLoop niet te veel geld in omloop is. Vraag teamcaptains om de ontvangen donaties in te leveren op de teamcaptainbijeenkomst. Daarvoor zijn donatie-enveloppen beschikbaar. Werk voor geldzaken nauw samen met het commissielid Financiën & Administratie.

T-shirtbesteltool

In dit artikel kun je lezen hoe t-shirts bestelt kunnen worden.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)