Tips; geld inzamelen

Wat te gek dat je meeloopt met de SamenLoop voor Hoop! We gaan er samen een onvergetelijk evenement van maken om zo veel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en dus onderzoek naar kanker.

Met deze tips en inspiratie willen we je op weg helpen naar een recordbedrag!

Tips om geld in te zamelen voorafgaand aan de SamenLoop

 • Begin op tijd! Wacht niet tot een week voor de SamenLoop met geld inzamelen. Begin ermee zodra jouw team compleet is.
 • Stel jezelf een doel. Onderschat jezelf niet! Schat in hoeveel geld je op kunt halen en tel daar €100 bij op. Deel die doelstelling ook met je teamleden, dan heb je een stok achter de deur.
 • De Kaarsenceremonie: De verkoop van de Kaarsenzakken voor de Kaarsenceremonie brengt veel geld op. Dus probeer samen zoveel mogelijk kaarsenzakken te verkopen! Ze kunnen deze opdragen aan iemand die kanker heeft (gehad). Donatie-enveloppen en verkoopformulieren voor de Kaarsenzakken zijn verkrijgbaar op de teamavonden en via je contactpersoon bij de organisatiecommissie. Nodig iedereen die een kaars koopt ook uit voor de Kaarsenceremonie!
 • Laat je sponsoren. Particulieren en bedrijven kunnen hun gift onder voorwaarden aftrekken van de belasting.
 • Het actieplatform: Maak een actie aan op het actieplatform van jouw SamenLoop via acties.samenloopvoorhoop.nl. Laat hier weten wat jou heeft gemotiveerd om mee te doen en vul het aan met leuke foto’s en filmpjes. Deel je actiepagina gemakkelijk via de e-mail en Social Media om al jouw vrienden en familieleden te bereiken en om een donatie te vragen voor jouw actie. Er zijn kant-en-klare afbeeldingen met teskt waarmee je jouw actie onder de aandacht kunt brengen bij je volgers op Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn of WhatsApp. Je vindt ze onder foto’s op de KWF Facebookpagina. Daarnaast vind je hier nog andere foto's die je kunt gebruiken.
 • Eten en drinken: Organiseer lunches op je werk, koffie-ochtenden in het buurthuis, barbecues in je tuin of een pasta-avond in een Italiaans restaurant. Hoe groter het gezelschap, hoe beter. Verkoop het eten zelf of gebruik de gelegenheid om geld in te zamelen. Je kunt ook zelfgebakken koekjes of hapjes verkopen voor en tijdens de SamenLoop.
 • Feesten: Bedenk een thema en geef een feest. Je kunt het zo klein of zo groot maken als je zelf wilt: een tuinfeest, een buurtfeest, een reünie of een gala, alles is geschikt.Jij zorgt voor een hapje, drankje en goede sfeer. Zij betalen entreegeld of geven een donatie. ‘Verkoop’ de SamenLoop voor Hoop ook meteen bij je gasten.
 • Ruim de zolder op, vraag de teamleden hetzelfde te doen en organiseer samen een rommelmarkt. Je kunt natuurlijk ook zelfgemaakte spulletjes verkopen zoals sieraden en kaarten. Bedenk een thema voor de verkoop of verkoop maar één soort product, zo voorkom je dat de rommelmarkt een rommel wordt. De koopwaar kun je ook aanbieden op een braderie, tijdens een Koningsdagmarkt of via internet (Marktplaats.nl). 
 • Organiseer een veiling met spullen die lokale bedrijven hebben gedoneerd. 
 • Je kunt lege flessen ophalen om geld in te zamelen. Maar ook met oud papier, lege batterijen, oude kleding en schoenen of lege cartridges uit printers kun je geld verdienen voor de SamenLoop. Probeer bedrijven die deze artikelen innemen te overtuigen om jouw actie te sponsoren.
 • Maak gebruik van andere evenementen. Welke evenementen worden er gedurende het jaar in jouw omgeving georganiseerd? Koningsdag, optredens of rommelmarkten zijn perfecte gelegenheden om zelf spullen te verkopen of om mensen te vragen de opbrengsten te doneren aan je SamenLoop-team. Als de gelegenheid het toelaat, promoot dan ook de SamenLoop voor Hoop en de Kaarsenceremonie en nodig (ex-)kankerpatiënten en hun familie uit voor het evenement.
 • Laat via je social media kanalen weten dat je meedoet en waarom. Vergeet dan niet de link naar jouw pagina te delen! Dit mag best meerdere keren. Deel bijvoorbeeld een foto van je training om ze er nog eens aan te helpen herinneren.  En doe even van tevoren nog eens een oproep: “Je kunt me nog sponsoren!”. Ook een leuke manier om er nog eens over te beginnen; bedank de mensen die hebben gesponsord door ze te benoemen op je social media kanalen. 
 • Stuur je vrienden en familieleden een e-mail waarin je iedereen persoonlijk adresseert. Leg uit waarom je aan de SamenLoop meedoet en vraag ze om je te steunen door een donatie te doen. Het is één van de simpelste en meest effectieve manieren om geld op te halen. Je kunt hiervoor gebruik maken van deze voorbeeldmail.

Handig! Je kunt binnen jullie teampagina ook een persoonlijke pagina aanmaken zodat je je eigen verhaal kunt doen en precies weet wat jij hebt opgehaald.

SamenLoop tas. Alle deelnemers kunnen in de webshop zo'n mooie boodschappentas bestellen voor €3. Zo promoten jullie met zijn allen jullie evenement.

Let op! Organiseer je een loterij? Dan moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Welke precies lees je hier.

Tips om geld in te zamelen tijdens de SamenLoop

Activiteiten organiseren tijdens de SamenLoop is heel gezellig en kan de opbrengst van je team flink verhogen.

 • Wedstrijden. Iedereen wil graag winnen, dus met een wedstrijd zit je altijd goed. Wijn proeven, kaas proeven, ‘raad het gewicht van een baby’ en ‘tel de knikkers in een pot’ zijn ideale manieren om mensen bij het evenement te betrekken. 
 • Kinderen: De SamenLoop is een familie-evenement. Met activiteiten voor kinderen trek je zeker publiek. Ballonfiguren maken, schminken of een wedstrijd zaklopen zijn leuk voor kleine en voor grotere kinderen.
 • Inventariseer de capaciteiten van je teamgenoten. Nagelstylist? Groene vingers? Of barbecue-koning(in)? Maak er gebruik van en zet het in tijdens de SamenLoop!

Meer inspiratie vind je in dit ABC met fondsenwervende ideeën!

Als jullie het leuk vinden om de SamenLooptassen te verkopen op jullie SamenLoop kan de commissie er een aantal bestellen via samenloopvoorhoop@kwf.nl.

Handige documenten voor deelnemers vind je hier.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)