SamenLoop steunt lokale initiatieven

Stilstaan bij kanker én het leven vieren

SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. We staan samen stil bij kanker én we vieren het leven. Tijdens het evenement, dat op veel plekken in Nederland plaatsvindt, lopen deelnemers in teams en lossen zij elkaar af zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Dankzij indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten is de SamenLoop een onvergetelijk evenement. Bij veel SamenLoop evenementen is een inloophuis betrokken dat patiënten in de regio ondersteunt.

Lokaal werven, lokaal steunen!

In 2019 is KWF met een pilot gestart waarmee gerichte ondersteuning en hulp uit de buurt mogelijk worden gemaakt voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Per SamenLoop wordt 40% van de opbrengst besteed aan lokale projecten die kanker voorkomen of die (ex-)patiënten en hun naasten steunen. 

Inloophuizen worden hier ook bij betrokken en kunnen 20% van de opbrengst ontvangen voor patiëntondersteuning in de regio. Inloophuizen stellen de kwaliteit van leven centraal en richten zich op de niet-medische aspecten van kanker. Mensen kunnen binnenlopen voor informatie, een luisterend oor of deelname aan een creatieve of ontspannende activiteit. Bijzondere aandacht gaat uit naar de ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen die met kanker zijn geconfronteerd.

Via deze lokale projecten wil KWF maatschappelijke betrokkenheid vergroten zodat (ex-)kankerpatiënten en hun naasten meer steun ervaren tijdens en na de behandeling. Zo helpen we kanker voorkomen en dragen we bij aan een beter kwaliteit van leven. Om een beeld te krijgen van dit soort projecten, bekijk hier het overzicht van alle toegekende lokale projecten van 2019. 

Laten zien wat kanker met je doet

Wordt er een SamenLoop in jouw regio georganiseerd én heb jij een goed idee waarmee je iets kunt betekenen voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten bij jou in de buurt? Of heb je een idee dat bijdraagt aan het voorkomen van kanker? We zijn heel benieuwd naar je initiatief, want misschien kunnen wij jouw project wel financieren. Alle praktische informatie over welke projecten in aanmerking komen en hoe je een project indient vind je hier.

Alle goedgekeurde aanvragen ontvangen een bijdrage vanuit de opbrengst van de SamenLoop. Als er meer dan twee projecten zijn goedgekeurd tijdens jouw SamenLoop, dan maak je ook nog kans op de publieksprijs. Zet daarom voor en tijdens de SamenLoop alles op alles om jouw project in de etalage te zetten en daarmee zichtbaar te maken. Zo laten we de samenleving zien wat kanker met je doet en hoe je (ex-)kankerpatiënten en hun naasten kunt helpen.

Indienen van een lokaal project voor 2020 is vanaf 28 februari 2020 niet meer mogelijk. 

Helpdesk

Heb je vragen of hulp nodig? Stuur een mail naar projectensamenloopvoorhoop@kwf.nl . Telefoonnummer: 0900 - 202 00 41 tussen 14:00 uur en 17:00 uur (maandag t/m vrijdag). We helpen je graag.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)