NIEUW! E-mail versturen vanuit de registratietool

Met de e-mailtool kan je heel makkelijk e-mail sturen naar een groep mensen, bijvoorbeeld deelnemers, vrijwilligers of teamcaptains. Lees hieronder hoe het versturen van een e-mail in deze mailomgeving werkt.

  1. Log in op de registratietool op www.samenloopvoorhoop.nl
  1. Ga naar: ‘E-mail versturen’
  1. De afzender is automatisch ingevuld, hier hoef je niets aan te doen.
  2. Je kunt of een groep mailen op basis van aanmeldtype of team.
    1. Wil je een groep op basis van aanmeldtype mailen, doe je door een groep aan te vinken. Je kunt meerdere groepen in één keer e-mailen.
    2. Wil je alleen bepaalde teams mailen (teamcaptain en teamleden uit het team), dan selecteer je de teams

Het kan zijn dat er overlap is in bepaalde groepen en dat iemand in meerdere groepen voorkomt. In dat geval wordt er ontdubbeld, zodat die persoon de mail niet twee keer ontvangt.

  1. Vul het onderwerp van de E-mail in bij het kopje 'onderwerp'.
  2. Stel nu je e-mail op. Houd de aanhef zo algemeen mogelijk (bijvoorbeeld: ‘Beste deelnemer’). Het is namelijk niet mogelijk om de aanhef per ontvanger apart in te voeren.

Tip: Maak eerst je e-mail op in Word en kopieer en plak deze daarna in de e-mailtool, zodat je deze niet per ongeluk kwijtraakt als je internetverbinding er bijvoorbeeld even uitgaat.

Je kunt de tekst opmaken en een hyperlink toevoegen (dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld een nieuwe sponsor wilt aankondigen). Het is niet mogelijk een afbeelding of bijlage toe te voegen omdat dit te zwaar wordt en mogelijk niet goed geladen wordt in de e-mail.

De header afbeelding is een vaste afbeelding aangeboden door KWF. Je kunt deze niet wijzigen.

Als je de mail verstuurt, gaat er automatisch een kopie van deze mail naar de inbox van de commissie. Het is alsnog raadzaam de mail zelf ergens apart te bewaren, zodat je deze er altijd bij kunt pakken.

We hopen dat je veel gebruik zult maken van de e-mailtool en dat mailen naar groepen nu makkelijker zal zijn. Heb je vragen? Laat het ons weten via samenloopvoorhoop@kwf.nl 


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)