​Veelgestelde vragen

Hoeveel geld moet ik ophalen?

We vragen elke deelnemer minimaal €100 op te halen. Dat is al snel geregeld: met 10 donaties van een tientje ben je er al! Zeker als je het iedereen makkelijk maakt met je eigen actiepagina op het Samenloop-actieplatform. Je vrienden, kennissen en collega's kunnen dan direct online doneren.

 

Hoe lang moet ik wandelen?

Afhankelijk van het aantal teamleden en in overleg met jouw teamcaptain bepaal je hoelang ieder teamlid loopt. Gemiddeld bestaat een team uit 10 tot 15 personen, een teamlid loopt dan zo’n 2 uur.

 

Wat als het regent?

Ja, ook bij regen gaat een Samenloop door. Zorg altijd voor stevige stappers en voldoende water. Bekijk de weersvoorspellingen en bereid je voor. Is regen of kou voorspeld? Kleed je warm aan, neem regenbestendige kleren mee en waterdichte schoenen of laarzen.

 

Mag ik familie en vrienden uitnodigen om te komen kijken en mee te doen met de activiteiten?

Graag zelfs! Vraag zoveel mogelijk mensen om te komen kijken: de Samenloop is voor iedereen.

 

Moet ik inschrijfgeld betalen?

Ja. Als teamlid betaal je € 15 inschrijfgeld. 

 

Kan ik helpen met de organisatie?

Graag! Er zijn altijd mogelijkheden om bij de organisatie te helpen, dit jaar of een volgend jaar. Vraag of jouw teamcaptain je in contact brengt met één van de commissieleden, bied jouw hulp aan tijdens het evenement zelf, of kijk op www.samenloopvoorhoop.nl voor meer informatie.

 

Hoe is een team samengesteld?

Teams kunnen bestaan uit familieleden, vrienden, kennissen, buren, collega’s, verenigingsleden, enz.

 

Waar overnacht het team?

De deelnemers kamperen meestal in een tent op het terrein. De organisatie van de Samenloop kan je alles vertellen over de mogelijkheden. Bezoekers die niet meelopen slapen thuis.

 

Wat moet ik meenemen naar Samenloop?

Jouw teamcaptain stelt een lijst op van wat je allemaal mee moet nemen voor het evenement en om de activiteiten uit te voeren die jouw team organiseert. Zo’n activiteit kan van alles zijn, van zelfgebakken taarten verkopen tot het schminken van gezichten tegen een kleine vergoeding. 

Denk verder aan: uw fototoestel, stoelen, extra sokken, petje, kussen, slaapzak, snacks, zonnebril, zonnebrandcrème, een tent, versiering voor de tent, toiletartikelen, handdoek, zaklamp, warme kleding en een bidon.

 

Worden mensen die zich inzetten voor Samenloop voor Hoop betaald?

Alle Samenlopen worden volledig georganiseerd door een groep lokale vrijwilligers. Net als de Samenloop-coördinatoren die de commissies begeleiden, worden de lokale commissies daarvoor niet betaald. We houden de kosten laag dankzij onze enorme vrijwilligersorganisatie. Om ervoor te zorgen dat deze op rolletjes loopt heeft KWF Kankerbestrijding een klein team betaalde medewerkers.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)