9 tips om je actie te promoten

Hoe beter je een actie promoot, hoe groter de kans dat je een mooi bedrag ophaalt voor SamenLoop voor Hoop. Met deze tips krijg je meer aandacht voor je actie.

1. Begin op tijd

Start zo snel mogelijk met het promoten van je actie. Hoe eerder je mensen aan je weet te binden, hoe groter je opbrengst vaak wordt.

2. Meld je aan via het actieplatform

Via je actiepagina houd je mensen op de hoogte van jouw actie en kunnen ze direct doneren of zelf een actie starten om jou te helpen. 

3. Vertel je verhaal

Zorg dat je actie voor iedereen duidelijk is. Geef antwoord op vragen als: Wat ga ik precies doen? Wat is mijn motivatie? Wanneer vindt mijn actie plaats? Wanneer is mijn actie geslaagd? Wat is mijn streefbedrag? Welk deel van de opbrengst gaat naar de SamenLoop? Hoe kunnen sponsoren helpen? Vertel het kort en bondig op je actiepagina.

4. Eigen omgeving eerst

Start met het werven van donaties in je eigen omgeving: collega’s, vrienden, kennissen, familieleden, klasgenoten, buren en leden van je sportvereniging. Geef ze informatie en de link naar je actiepagina. Deel ook al je vorderingen via Social Media en e-mail. Juist de mensen in je directe omgeving zullen je willen steunen.

5. Bied een tegenprestatie aan

Bied je sponsoren iets aan, zoals het vermelden van een bedrijfslogo in de updates op je actiepagina, in een aankondiging of persbericht. Of geef aan op welke manieren de sponsor zich tijdens de actie kan presenteren. Dat kan bijvoorbeeld met een logo op jouw eigen shirt of door het uitdelen van een folder in de marktkraam die je mag bemannen in het SamenLoop-weekend.

6. Plaats updates

Geef zo vaak mogelijk een update over je actie en deel ze met je netwerk via je eigen actiepagina. Laat zien hoe de voorbereidingen gaan met een foto of video. Meld het als je een nieuwe grote sponsor hebt gevonden of als je een mijlpaal hebt bereikt (bijvoorbeeld als je de eerste 100 euro hebt opgehaald of een persoonlijk record hebt gelopen bij je training). Zo hou je je sponsoren betrokken.

7. Koester je sponsoren

Het is slim om mensen via Social Media te bedanken als ze hebben gedoneerd of op een andere manier hebben geholpen. Jouw actie wordt zo via hun netwerk weer bij anderen onder de aandacht gebracht. Vergeet niet in je bedankje een link naar jouw actiepagina toe te voegen.

8. Leg je actie vast

Leg je actie vast met tekst, foto's en filmpjes. Post alles op je eigen actiepagina en deel het materiaal via Social Media. 

9. Rond je actie af

Stuur een bedankmail naar iedereen die jou gesponsord heeft. Neem in deze mail een link op naar jouw actiepagina zodat iedereen het eindbedrag kan zien. Als je weet dat je nog een keer in actie gaan komen, bijvoorbeeld over een jaar, meld dat dan direct!

Veel succes met jouw actie!


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)