Aandacht voor kanker, voor de Samenloop

Hier draait het allemaal om; de strijd tegen kanker. Fijn dat jij hier extra aandacht aan besteed. Hoe je dit kunt doen leggen we hier uit.

Op vergaderingen

  • Vraag aandacht voor kanker op de commissievergaderingen. Maak er een agendapunt van en deel recent nieuws over bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek.
  • Herinner iedereen eraan dat er tijdens de Samenloop niet gerookt mag worden.
  • Laat video's zien over kankeronderzoek

Op teambijeenkomsten en informatieavonden

  • Presenteer voorlichtingsfolders. Via kwf.nl/bestellen kun je voorlichtingsmateriaal bestellen en/of downloaden.
  • Geef een presentatie over KWF.
  • Laat de website kanker.nl zien. Hier vind je informatie over kanker, de behandeling ervan en leven met kanker. Ook kun je er in contact komen met (andere) patiënten. Attendeer de teamleden tijdens informatie- en teamavonden op het effect van stoppen met roken.
  • Daag de teams uit om een thema voor hun team te bedenken dat met kanker te maken heeft. Reik een prijs uit voor de meest originele en creatieve vondst.
  • Gebruik de handige documenten voor meer ideeën en materialen.

Op scholen

Spreekbeurt

Je kunt een presentatie op scholen verzorgen of kinderen een spreekbeurt laten vertellen of kankeronderzoek en KWF.

Slim met de zon lespakket

Je beschermen tegen de zon is belangrijk: voor nu én later! ‘Slim met de Zon’ maakt kinderen hier op een vrolijke en verrassende manier van bewust. Slim met de Zon is een online lespakket over zonbescherming bedoeld voor alle klassen van de basisschool. Voor iedere bouw zijn er op maat gemaakte lessen.  In de onderbouw maken kinderen kennis met warmte, schaduw en zonverbranding. De middenbouwleerlingen ontdekken de verschillende huidtypes. De bovenbouwers worden zonverkenners. Zij maken de school ‘zonproof’!

Het lespakket is modulair opgebouwd. Dit betekent dat de school of leerkracht zelf kan bepalen welke onderdelen van het lespakket uitgevoerd worden. De tijdsbesteding is dan ook voor iedere school anders.

Deze digitale lespakketten zijn gratis en kun je hier vinden.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)