Cash en cashless

Afstorten na het evenement

Veel Samenlopen regelen het omwisselen van muntgeld in biljetten met een plaatselijke supermarkt of andere ondernemer. Vervolgens kunnen de biljetten via sealbags afgestort worden. Ook worden er soms afspraken gemaakt waarbij de bank speciaal (op zondag) opengaat voor de penningmeester/voorzitter zodat er in de bank kan worden afgestort.

Geldwagen

KWF kan voorzien in een geldtransportwagen, deze haalt alleen muntgeld op, met een minimale waarde van €15000. De kosten voor dit transport zijn ongeveer €1000 dus bedenk goed of je dit beter op een andere manier kunt inrichten.

Collecteren niet toegestaan

Collecteren in Nederland is gebonden aan allerlei regels. Derhalve is het is niet toegestaan te collecteren in de openbare ruimte buiten de collecteweek en zonder vergunning.

Pinapparaat

KWF heeft 2 geefzuilen beschikbaar voor evenementen. Deze zijn verrijdbaar en moeten te allen tijde bemand worden. De betalingen die hierop worden gedaan komen op de centrale rekening van KWF binnen. Reserveren kan via je Relatie Manager. De opbrengst hiervan mag opgeteld worden bij de cheque (je kunt het eindresultaat zien op een uitdraai), maar mag niet in jullie boekhouding verwerkt worden. Dat bedrag komt namelijk bij KWF centraal binnen en mag niet twee keer in de boekhouding voorkomen.

Pinapparaten kunnen ook door jou geregeld worden via een lokale ondernemer die het apparaat beschikbaar stelt en het bedrag naderhand overmaakt naar de Samenloop-rekening.

Ook zijn er bedrijven zoals Rent-a-pin waar je een pinapparaat kunt huren en kunt koppelen aan de Samenloop-rekening. Hier lees je hoe je deze pinapparaten kunt huren tegen een gereduceerd tarief, dat KWF met hen heeft afgesproken.

QR code

Je kunt hier zelf een QR code aanmaken en instellen dat deze leidt naar de Samenloop website of een bepaalde actiepagina. Upload een logo als je wilt. Voeg de url toe waar je naar wilt verwijzen en klik op QR Code aanmaken.

Je kunt de QR code vervolgens downloaden en opslaan om op allerlei manieren te gebruiken op print materiaal.

Tikkie

Vanuit de Tikkie app kun je de bankrekening van Samenloop instellen en Tikkies genereren om betalingen te innen. Je kunt het bedrag instellen of vrij laten. Voordeel is dat iedereen dit kan instellen. Vraag hen wel een omschrijving in te stellen, anders weet je als penningmeester niet waar je het bedrag op moet boeken.

Let op: er zit een limiet op het aantal tikkies dat gebruikt kan worden. Je kunt er natuurlijk wel een heleboel generen als je er veel nodig hebt. Ook zit er een geldigheidsduur aan.

Betaalverzoek

In de Rabo mobiel bankieren app van jullie Samenloop rekening kun je een betaalverzoek instellen voor allerlei doeleinden. Het bedrag kan worden ingesteld of vrijgelaten. Handig voor het innen van betalingen door sponsoren bijvoorbeeld.