Van start als Penningmeester

Van start als Penningmeester

Een Penningmeester is een vrijwilliger die uit naam van KWF de administratie voert van een lokale Samenloop voor Hoop. KWF machtigt de Penningmeester die volgens de randvoorwaarden van KWF een correcte en transparante financiële administratie bijhoudt.

Contact tussen Penningmeester en Financieel Expert

De Financieel Expert helpt je vanuit zijn of haar ervaring. Je kunt hem alles vragen over praktische zaken en hoe andere Samenlopen het aanpakken. Tevens helpt de FE bij het opstellen van de begroting. 

Contact tussen de Penningmeester en KWF

Van KWF ontvang je alle instructies en het beleid dat relevant is voor jou. Heb je vragen over eBoekhouden of btw? Die kun je rechtstreeks stellen aan Sirtse Jansen, Coördinator Evenementen, via sjansen@kwf.nl.

Ondersteuning voor Penningmeesters

Aan de hand van de hier gegeven informatie en het volgende willen we het jou als Penningmeester zo gemakkelijk mogelijk maken:

  • Handleiding eBoekhouden
  • Instructievideo's eBoekhouden
  • Bijeenkomsten met KWF medewerkers, expert vrijwilligers en andere commissies om kennis te delen, te motiveren, instrueren en inspireren 
  • Regelmatig nieuwsbericht vanuit KWF: Update Financiën Samenloop
  • Skype calls voor Penningmeesters
  • Begroting: wij stellen 3 voorbeeldbegrotingen beschikbaar. Al naar gelang de grootte van de Samenloop die jullie beogen, kun je deze als richtlijn hanteren en er zelf een invullen. Het is zinvol om dit samen met jouw FE of in samenspraak met KWF te doen maar dient puur als leidraad voor jullie commissie en hoeft niet (meer) ingestuurd te worden naar KWF


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)