Wat kan een teamcaptain met de registratietool?

Video registratietool teamcaptains

Je aanmelden als teamcaptain

Via de knop ‘Inschrijven’ of ‘Aanmelden’ bij jouw SamenLoop kom je op het ‘Aanmeldformulier’ voor de SamenLoop. Als je teamcaptain bent en een nieuw team wilt aanmelden, kies je hier voor de optie teamcaptain. LET OP: Als je als teamcaptain al een team aangemeld hebt en je wil een extra team aanmaken, dan kan je dit doen als je ingelogd bent. Het gaat hier dus om het aanmelden van je EERSTE team.

Als je teamcaptain hebt geselecteerd, vul je hier je teamnaam in. Er zit een validatie op dit veld om te checken of je een unieke teamnaam hebt. Indien de teamnaam uniek is, licht de knop ‘Ga verder’ op. Als je hier op klikt ga je naar het formulier waar je al je gegevens kunt invullen.

Na het invullen van je gegevens ga je middels de knop ‘Verzenden’ naar een pagina waar je meer informatie krijgt over je betaling van het inschrijfgeld. Na het klikken op ‘Verder’ kom je in een beveiligde betaalomgeving, waar je je inschrijfgeld kunt voldoen.

Na het betalen van je inschrijfgeld krijg je een bevestiging op je scherm en een email met een bevestiging. In de email staan je gebruikersnaam en een link om je account te activeren als teamcaptain.

Account activeren

In de mail die je ontvangt staan je gebruikersnaam en een link waar je op kunt klikken om je account te activeren. Als je op deze link klikt, kom je op een pagina waar je zelf je wachtwoord kunt instellen, je gebruikersnaam wordt hier ook nog een keer herhaald.

Je voert je wachtwoord twee keer in en klikt dan op de knop ‘Activeer mijn account’.

Je wachtwoord dient aan het wachtwoordbeleid van KWF te voldoen, dit houdt in dat je wachtwoord aan de volgende richtlijnen dient te voldoen:

Wachtwoorden bestaan uit minimaal 8 karakters, en bevatten tekens uit minimaal 3 van de onderstaande 4 groepen:

• Hoofdletters
  • Kleine letters
  • Cijfers
  • Speciale tekens

Een wachtwoord mag niet gelijk zijn aan de gebruikersnaam

Als dit gelukt is kom je op de volgende pagina, hier kan je direct naar je inlogpagina gaan waar je je team(s) en deelnemers kunt zien.

Inloggen

Als je naar www.samenloopvoorhoop.nl gaat kom je op de homepage van Samenloop. Hier vind je rechts bovenin naast het zoekveld een knop Inloggen.

Als je hierop klikt kom je op een inlogveld, waar je je gebruikersnaam en wachtwoord invoert. Als je vervolgens op de knop ‘Inloggen’ klikt, kom je bij je eigen team(s). Hier kan je diverse activiteiten uitvoeren t.a.v. je team(s) en deelnemers.

Teamcaptainoverzicht

Zodra je op ‘Inloggen’ hebt geklikt kom je op het volgende scherm, je zogenaamde teamcaptainsoverzicht.

Als je op een van de paarse pijlen klikt rechts van de teamnaam, kan je de teamleden (deelnemers) van het betreffende team zien. Ook vind je in dit scherm de link die je naar nieuwe teamleden kunt sturen via email, WhatsApp of sms. Nieuwe teamleden vertalen we hier in deelnemers die zich nog moeten aanmelden via de tool. Als je ze deze link stuurt, landen ze direct op de juiste aanmeldpagina en dienen zij alleen nog het juiste team te selecteren als ze zich inschrijven als teamlid.

Nieuw team aanmaken

Als je een nieuw team aan wil maken of een team wil splitsen, kan je hiervoor de knop ‘+Nieuw team’ voor gebruiken. Je bent dan automatisch ook weer teamcaptain van het nieuwe team dat je hier aanmaakt.

Wij raden aan om teams uit ongeveer 15-20 deelnemers te laten bestaan, indien het deelnemers aantal veel groter wordt per team, raden wij aan om te splitsen. Je kan dan hier een nieuw team aanmaken met dezelfde teamnaam met bijvoorbeeld een 2 erachter, in dit voorbeeld zou dat dan ‘Jippie jippie 2’ zijn. Ook hier zit weer een valaidatie op het veld om te checken of de teamnaam uniek is. Indien dit uniek is, licht de knop ‘Aanmaken’ op en kan je het nieuwe team aanmaken. In het volgende stukje leggen we uit hoe je dan deelnemers van het ene naar het andere team kan verplaatsen.

Deelnemers verplaatsen

Als je deelnemers selecteert (aanvinkt) in je teamoverzicht, kan je verschillende dingen met ze doen. Een daarvan is deelnemers verplaatsen naar een ander team, je kan dit voor meerdere deelnemers tegelijk doen. Zodra je een deelnemer of meerdere deelnemers geselecteerd hebt, licht de knop ‘Verplaatsen naar’ op.

Als je op de knop ‘Verplaatsen naar’ klikt, verschijnen je overige teams. Je kunt dan op het team klikken waar je de deelnemer(s) naar wilt verplaatsen. De deelnemer(s) wordt nu automatisch in het gekozen team geplaatst. Je krijgt de melding ‘Het is gelukt’ en je ziet de deelnemer niet meer in het eerdere team staan. Je kan de geselecteerde deelnemers maar naar één team verplaatsen. Als je deelnemers naar verschillende teams wilt verplaatsen, dien je dit in aparte selecties te doen.

Uitloggen

Als je klaar bent met je sessie als teamcaptain, kan je uitloggen door middel van het klikken op de ‘Uitloggen’ knop rechtsboven in de pagina.