Kinderen werven

Kinderen werven

Kinderen werven op scholen en (sport)verenigingen

Als commissielid KinderLoop is het jouw taak om zoveel mogelijk kinderen te werven voor de KinderLoop. Maar hoe doe je dat?

Om de meeste kinderen te bereiken kun je het best naar scholen en (sport)verenigingen gaan. Hier zijn groepen kinderen die zich kunnen inzetten voor de KinderLoop. De ervaring leert dat bellen en langs gaan het beste werkt, op mailings wordt vaak niet gereageerd. Contacten via juf, meester of ouder die het initiatief op pakt werkt het allerbeste. Om bij een school of vereniging binnen te komen biedt KWF jou hulpmiddelen.

  • De introductiebrief voor scholen en verenigingen bevat informatie over KWF Kankerbestrijding, SamenLoop voor Hoop en de vraag om als school deel te nemen aan de KinderLoop. Deze brief kun je sturen naar alle basisscholen en (sport)verenigingen in de buurt om aan te kondigen dat jullie een KinderLoop organiseren en graag op bezoek willen komen om hierover te vertellen.
  • Een presentatie om bij scholen langs te gaan en te vertellen over KWF, SamenLoop voor Hoop en deelname aan de KinderLoop. Bij deze presentatie zit ook een filmpje dat een goed beeld geeft over de SamenLoop voor Hoop in het algemeen.
  • Een filmpje gericht op kinderen over kanker, SamenLoop voor Hoop en hoe kun je helpen? Je kunt dit filmpje als introductie gebruiken in de groep. Want… beelden zeggen meer dan woorden.
  • Hang posters op en deel flyers uit.

Kinderen benader je op een andere manier dan volwassen deelnemers van de SamenLoop. Zorg voor een korte introductie en veel interactie met de kinderen.

Timing: bij voorkeur voor of aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Vaak lukt het wel om kinderen enthousiast te maken voor de KinderLoop. Maar kinderen mogen zich nooit zelf opgeven om mee te doen. Daarom is het belangrijk dat ook de ouders worden geïnformeerd over de KinderLoop. Voor de ouders is er een informatiefolder beschikbaar met informatie over KWF, SamenLoop voor Hoop en de KinderLoop. Zo weten de ouders waar hun kind aan mee gaat doen. Deze folder kun je aan de kinderen meegeven in de groep.

Kinderen werven via social media en persbericht

Breng mensen ervan op de hoogte dat dat er een KinderLoop is, bijvoorbeeld via Facebook. Doe dit vanaf het account van de SamenLoop en vanaf de persoonlijke accounts. Zo verspreidt jouw boodschap zich als een olievlek door jullie digitale netwerk.

Om de KinderLoop aan te kondigen hebben we een voorbeeld persbericht ontwikkeld. Er is ook een voorbeeld persbericht dat je na de KinderLoop kan uitsturen.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)