Beveiliging tijdens de Samenloop

Beveiliging

  • Organiseer een veilige plek waar je in alle rust het geld kunt tellen en je administratie kunt bijhouden. Jij als penningmeester bent er verantwoordelijk voor dat er adequate beveiliging is geregeld.
  • KWF stelt een 24-uurs beveiliging van het geldtelpunt verplicht. Als het de commissie niet lukt om een gediplomeerde beveiligingsbeambte voor het geldtelpunt te regelen, kan KWF hierin voorzien. Dit brengt voor KWF kosten met zich mee, houd daar rekening mee. Dit kan worden aangevraagd via samenloop@kwf.nl, tenminste 6 weken voor het evenement.
  • Informeer de teams voor de start van de Samenloop hoe zij contant geld dienen af te storten. Geef teams een telbriefje mee en een paar enveloppen en laat ze het team nummer en de afdracht op de envelop schrijven. De contanten (liefst biljetten) en het telbriefje in de envelop. Sommige Samenlopen printen het telbriefje op de envelop.

Veilig inzamelen van contanten

Optie 1. Organiseer en communiceer een aantal geld-ophaal-momenten en haal samen met een beveiliger de enveloppen op. 

Optie 2. Laat de teams zelf naar de geldtelruimte komen om het geld langs te brengen. Spreek van tevoren af dat ze bijvoorbeeld bij elke € 250 afstorten.

Geld tellen

  • Regel genoeg mensen om je te helpen tellen zodat jij je vooral op het invoeren en overzicht kunt focussen.
  • Een geldtelmachine is ideaal. Vaak kan deze geleend worden van een horecaonderneming o.i.d.
  • Tijdens het evenement voer je alle opbrengsten die je int op in eBoekhouden. Zorg dat je betrouwbare wifi hebt of gebruik een dongel of mobiele hotspot.


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)