FAQ nieuwe huisstijl

KWF heeft een nieuwe koers, en dat vraagt om een nieuw logo. KWF doet meer dan alleen kankerbestrijding. Daarom is onze vertrouwde KWF-’krab met sabel’ in een nieuw jasje gestoken. Daarbij voldoet het oude logo uit 2003 niet in het digitale tijdperk. Een herkenbare en krachtige digitale identiteit is nu belangrijker dan ooit, gezien de 1,5 meter economie die voorlopig de nieuwe realiteit is. Sommigen zien in ons nieuwe logo twee gespierde armen. Anderen een zachte omarming. Tegelijkertijd is het een moderne variant van het lintje dat al jaren symbool staat voor de strijd tegen kanker.

Vanaf wanneer introduceert KWF de nieuwe huisstijl voor Samenloop?

Vanaf 11 augustus worden de websites samenloopvoorhoop.nl, acties.samenloopvoorhoop.nl en help.samenloopvoorhoop.nl (Kennisbank) aangepast met het nieuwe logo, lettertype en (zoveel mogelijk) naam. Daarna worden stapsgewijs alle andere uitingen en kanalen (denk aan: social media, promotiematerialen) aangepast. Niet al het materiaal zal in één keer beschikbaar zijn. Het zal daarom nog wel nog een poosje zo blijven dat je nog oude logo’s kunt tegenkomen.

Waar kan ik het nieuwe logo downloaden?

Je eigen lokale Samenloop-logo krijg je van je relatiemanager. Overige huisstijlmaterialen kun je downloaden van de Kennisbank. Niet al het materiaal zal in één keer beschikbaar zijn.

Vanaf wanneer kunnen wij kanalen en materialen van onze eigen Samenloop aanpassen?

Jullie eigen lokale Samenloop-pagina wordt automatisch meeveranderd met de website. Daar hoef je niks voor te doen. De kanalen die jij zelf beheert, zoals een Facebookpagina of Instagramaccount, en materialen die je zelf produceert, zoals folders of brieven, kun je vanaf half augustus aanpassen. Hiervoor krijg je van ons een logoset met jouw lokale Samenloop-logo. Nieuwe powerpointtemplates en voorbeeldmaterialen stellen we beschikbaar via de Kennisbank. Ook dit zal stapsgewijs gebeuren.

Ik zie nog materialen met het oude logo. Hoe zit dat?

Het nieuwe logo voeren we stapsgewijs door in en rondom KWF. Materialen vervangen we wanneer nodig, en niet alles in één keer. Zo houden we de kosten laag. Het is dus geen probleem als het vorige logo nog ergens zichtbaar is.

Heb je zelf nog materiaal met het oude logo? Je kunt dit gewoon nog gebruiken.

Kom je materiaal tegen dat je graag vervangen wilt hebben? Attendeer ons er dan op via een e-mail aan samenloop@kwf.nl.

Moeten we overal de naam aanpassen van SamenLoop voor Hoop naar KWF Samenloop?

Graag. Probeer vanaf half augustus zoveel mogelijk de naam Samenloop te gebruiken .Gaandeweg zullen we de naam SamenLoop voor Hoop dan steeds minder zien. Zie hieronder een instructie voor de schrijfwijze.

OUD

NIEUW

Volledige naam, schrijfwijze bij eerste vermelding 

SamenLoop voor Hoop

KWF Samenloop

Korte variant 

SamenLoop

Samenloop

Lokale variant 

SamenLoop voor Hoop [plaats]

Samenloop [plaats]


Wat vind je van dit artikel?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)